Lesprogramma

Zelfverdediging gericht op totale weerbaarheid

kinderen: jongens en meisjes ca. 8 – 12 jaar

Kinderen zijn fysiek en geestelijk nog volop in ontwikkeling. Dat maakt ze enerzijds kwetsbaar voor bijv. misbruik en pesterijen, maar anderzijds zijn ze positief ook goed te vormen. Zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en durven uiten van gevoelens zijn belangrijke pijlers onder een evenwichtig en gelukkig toekomstig leven. Net zoals je mening durven uiten en NEE kunnen zeggen. We ontwikkelen de fysieke en mentale weerbaarheid van kinderen op een speelse en uitdagende manier.

Lestijden:
woensdag van 16.30-17.15 uur   8-12 jaar
donderdag. van 18.45-19.30 uur  8-12 jaar

Meer info/uitleg via : www.phoenixsystema.nl, of ga direct naar: 
phoenixsystema/kinderen

Jeugd: jongens 12 – 16 jaar

In deze leeftijdsfase gebeurt er veel. Nieuwe klassen, nieuwe school, veranderingen van het lichaam, in het denken etc. Een spannende, maar ook kwetsbare, tijd. De lessen in zelfverdediging kunnen dan bijdragen aan een verdere positieve ontwikkeling. Het aangeven van grenzen, een goede lichaamshouding, fysiek weerbaar zijn en leren hoe om te gaan met spanning en druk zijn voordelen die jij kunt halen uit ons les-programma.

Lestijden:
woensdag van 17.15 – 18.00 uur: tieners 12-16 jaar
woensdag van 18.00 – 19.00 uur:  tieners 16-18 jaar

Meer informatie over de locatie, contributie, lesbenodigheden, algemene uitleg etc. staat op: www.phoenixsystema.nl, of ga direct naar: phoenixsystema/jeugd

Vrouwen vanaf 16 jaar (Lady-class)

Vaak is voor vrouwen zelfverdediging een belangrijke, maar ook grote stap om te nemen. Vrouwen zijn wel graag weerbaarder, maar angst voor agressie, macho-gedrag of weinig vertrouwen in eigen kracht vormt nog wel eens een flinke drempel. Hiervoor is er een speciale vrouwengroep waar jij je weerbaarheid op ontspannen wijze en op jouw tempo kan ontwikkelen. Natuurlijk is het actief, maar ook gewoon gezellig en leuk!

Lestijden: woensdag van 19.15 -20.30uur.

Meer informatie over de locatie, contributie, lesbenodigheden, algemene uitleg etc. staat op: www.phoenixsystema.nl, of ga direct naar: phoenixsystema/vrouwen

Gemengd: mannen/vrouwen vanaf 17 jaar

Systema is voor jong en oud, man of vrouw en in deze lesgroep is ruimte voor die mix. Maar welke lesgroep je ook bezoekt, de principes, filosofie en aanpak zijn gelijk en is de uitkomst uiterst effectief. Daarbij is ook het doel, een brede maximale weerbaarheid, natuurlijk in alles de rode draad. Daar waar in de vrouwengroep we ook kijken naar specifieke soorten van geweld tegen vrouwen, is in deze groep de scope soms wat breder. 

Lestijden:
maandag van 19.45 uur – 21.00 uur
woensdag van 20.45 -22.00 uur

Meer informatie over de locatie, contributie, lesbenodigheden, algemene uitleg etc. staat op: www.phoenixsystema.nl, of ga direct naar:
 phoenixsystema/gemengd