Over ons

Phoenix Zelfverdediging

Totale weerbaarheidsoplossingen voor iedereen

Phoenix Zelfverdediging maakt deel uit van Phoenix Weerbaarheid en Phoenix Systema. Wij bieden totale weerbaarheidsoplossingen voor mensen van alle leeftijden, zowel mannen als vrouwen, als jongens en meisjes. 

Geweld is lelijk, maar niet altijd zichtbaar of herkenbaar. Ook aan de onzichtbare kanten besteden we aandacht (mentaal en verbaal geweld). En vooral natuurlijk dit, waar mogelijk, te voorkomen. Lukt dat niet dan helpen we met de juiste middelen en inzichten het op een andere wijze op te lossen.

De vorm van zelfverdediging

Bij de instructeurs is een mix van ervaring in vormen van zelfverdediging en diverse vechtsporten aanwezig. Iedere vorm heeft natuurlijk kwaliteiten. Zelfverdediging is echter iets heel anders dan vechtsportbeoefening. Phoenix Zelfverdediging heeft gekozen voor Systema als zelfverdedigingsvorm. Systema biedt beoefenaars namelijk ontwikkeling in zowel in de breedte als in de diepte en dit draagt bij aan een algemene goede weerbaarheid.

Principes versus technieken

Bovendien is Systema gebaseerd op principes. Het verschil met zelfverdediging op basis van technieken is dat iemand die vijf  technieken heeft geleerd, dan vijf technieken kent. Leert die persoon tien technieken, dan kent die persoon tien technieken. Maar leer jij tien (Systema) principes, dan ken je in feite honderden technieken. 

Daarnaast stijgt je hartslag, door stress bij geweld, al gauw boven de 140 slagen per minuut. Als dat gebeurt dan verliest het lichaam haar fijn-motorische vermogens. Veel aangeleerde technieken zijn daardoor vrijwel nutteloos bij zelfverdediging bij werkelijk geweld. Zij werken misschien in de comfortabele ruimte van de sportzaal, maar minder daar buiten.

De instructeurs hebben ook jarenlang Krav Maga beoefend. Daar waar aanvullend, voegen we inzichten vanuit die vorm toe. 

Uitgebreide informatie over onze zelfverdediging, de lesgroepen en het lesgeven vind je op www.phoenixsystema.nl.